Biografie

Naam:
Woonplaats:
Geboortedatum:
Vader:
Moeder:
Broer:
Elite dame:

 

 

Floortje Mackaij
Woerden
18 oktober 1995
Ron Mackaij
Mary Mackaij-Diks
Bram Mackaij
Sinds januari 2014

Sporten is altijd al een onderdeel van mijn leven geweest. Als 8 jarige ben ik begonnen met jeugdschaatsen bij SHV Woerden. Vanzelfsprekend eigenlijk want mijn broer Bram deed dit ook al en ik werd dus net zo fanatiek als hem.

Van het jeugdschaatsen, naar de C groep en uiteindelijk naar de Baanselectie van Utrecht. In de zomer fietste ik eigenlijk een beetje als onderhoud voor het schaatsen. Het ging mij aardig af en vond het superleuk. Hoe kan het ook anders met een vader die ook altijd gefietst heeft.

In 2011 reed ik als 2e jaars nieuweling een paar wedstrijden en dat kreeg een vervolg in 2012 als eerstejaars junior maar in januari 2013 was ik definitief om. Ik wil een goede wielrenner worden en zou er alles aan doen om dit te laten slagen. In februari 2013 kreeg ik de kans om met Argos-Shimano op trainingskamp te gaan en kon ik het echte werk meemaken. Wat een superkans was dat en wat een ervaring!

In augustus 2013 tekende ik een stage contract bij Argos Shimano en mocht ik in de Lotto-Belisol-Belgium Tour meerijden.

2013 was voor mij een erg goed seizoen en in dit seizoen heb ik veel goede resultaten behaald, waaronder; 1e NK tijdrijden, 2e bij het EK tijdrijden; mijn deelname aan het WK in Florence en de vele overwinningen. Dit resulteerde in een contract bij het Team Giant-Shimano. Het team waar ik nu nog steeds voor uit kom maar nu onder de naam LIV Plantur.

Team LIV Plantur is de vrouwenploeg naast Team Giant Alpecin. In 2015 is het voor mij allemaal heel snel gegaan en mocht 3 UCI overwinningen op mijn palmares bijschrijven.

Winst in Gent Wevelgem, een etappe in de GP Elsy Jacobs en een etappe in de Lotto Belgium Tour.

In 2016 kwamen er weer grotere wedstrijden op mijn programma en mocht ik in de etappe koersen waaronder de Energiewacht tour, de Aviva Womens Tour en de BeNeLadies Tour de jongerentrui mee naar huis nemen. Ook de witte trui in de topcompetitie kwam in mijn bezit. Bij de Women’s World Tour eindigde ik in het jongerenklassement op de 2e plaats! In de Route France stond ik er ook heel goed voor om de trui mee naar huis te nemen, helaas maakte een val op de 4e dag een abrupt einde aan mijn seizoen 2016. Met een gebroken sleutelbeen en een schouderbreuk op 2 plaatsen was het klaar en was het zaak om goed te herstellen.

2017 was een jaar van weer terugkomen op niveau, de artsen gaven aan dat het minimaal een jaar zou duren voordat ik mijn oude niveau weer zou halen en inderdaad het heeft een flinke tijd geduurd maar met mijn ploeg Team Sunweb hebben wij mooie resultaten behaald waar ik ook een bijdrage aan heb geleverd met als hoogtepunt de gouden plak op het Wereldkampioenschap in Noorwegen.

In 2018 heb ik weer wat stappen gemaakt, veel geleerd en weer sterker geworden. Als Team Sunweb hebben wij ook mooie successen geboekt en zelf heb ik ook een paar mooie overwinningen bij kunnen schrijven. Echter kwam er in 2018 een abrupt einde aan mijn seizoen na een ongeval op de fiets waarbij ik mijn kaak op 2 plaatsen brak, hierdoor heb ik het WK ploegentijdrit en de het WK op de weg moeten missen, dat was een grote teleurstelling maar voor 2019 ben ik weer op de goede weg en hoop dat ik samen met Team Sunweb weer mooie dingen kan gaan laten zien!

In 2019 heb ik wederom een stapje gemaakt en mijn voorjaar sloot ik af met een mooie 2e plaats in Luik Bastenaken Luik. Op het Europees kampioenschap in Alkmaar werden wij met Team NL de eerste winnaars op de Mixed Relay. Ook de selectie voor het WK in Yorkshire was een enorme kers op de taart van dit seizoen. Het seizoen 2019 dus goed afgesloten en in november ben ik weer begonnen met de voorbereidingen voor het seizoen 2020. Het is de bedoeling om in 2020 samen met Team Sunweb weer te groeien richting de wereldtop!

Wie had er in 2020 ooit van corona gehoord, niemand maar het was er wel en heb ik eigenlijk een heel gek seizoen beleefd, het jaar goed begonnen in de Omloop maar dat het daarna gelijk stil kwam te staan hadden we niet kunnen bedenken. Na  wat persoonlijke tegenslagen heb ik uiteindelijk toch seizoen 2020 goed afgesloten en dat ik voor het WK weg in Imola werd geselecteerd was een mooie beloning! Nu volop in voorbereiding voor het jaar 2021. Onder de nieuwe naam Team DSM ga ik met frisse moed aan seizoen 2021 beginnen!

Jullie kunnen mij weer volgen via mijn site, Facebook, twitter en instagram!