Sterker worden van wedstrijd naar wedstrijd!

Na de seizoensstart in de Omloop ben ik een week later afgereisd naar Italie voor de Strade Bianchi om van daaruit weer terug te keren voor de wedstrijden in Oetingen en Nokere Koerse in Belgie. De start van het seizoen was niet helemaal wat ik ervan gehoopt had en is er dus nog werk aan de winkel. Afgelopen vrijdag hebben we weer de reis gemaakt naar Italie voor de Trofeo Alfredo Binda. Met de goede weersomstandigheden beloofde dit zoals elk jaar weer een mooie wedstrijd worden. Het werd een snelle en harde wedstrijd. Waar in de finale een groep van 6 uit het peloton vertrok echter kon ik op dat moment niet mee en waren wij in het peloton op achtervolgen aangewezen. Longo Borghini die bij de groep van 6 zat plaatste met nog zo’n 25 km te gaan de beslissende aanval en kon de wedstrijd in haar voordeel beslissen. De 5 konden er niet meer bij komen en bij ons in het achtervolgende peloton werd het sprinten om plek 6. Met mijn 10e plaats ben ik tevreden en hoop er de komende weken nog een schepje bovenop te doen. Volgende race is a.s. zondag Gent Wevelgem ook al zo’n mooie koers die ik al eens winnend mocht afsluiten!

Leave a Reply