Aan de start bij de WK ploegentijdrit!

Na donderdagavond aangekomen te zijn in Ponferrada stond vrijdagmorgen de eerste ploegentijdtraining op het programma. Het weer is ons goedgezind en fietsen wij richting het parkoers. Het is een supermooie ervaring voor mij om dit WK als eerstejaars dame mee te mogen maken. Het parkoers is mooi maar wel zwaar met de nadruk op de laatste beklimming. De training voelt goed en zaterdag zullen wij deze training weer afleggen maar dan is het parkoers afgesloten en dat is toch even anders dan dat je rekening moet houden met het overige verkeer! Zondagmorgen zullen wij om 10.27 starten en dus start mijn voorbereiding hiervoor al vroeg. Ik ben al vroeg uit de veren en voel een gezonde spanning. Ik start als 6e vrouw en als we worden losgelaten zijn we wel goed weg. Bij de 1e tijdsmeting komen wij op enkele ploegen op achterstand door ook verliezen we 1 renster en rijden we nog met 5. De achterstand maken we niet meer goed en eindigen op een 8e plaats. Voor mij persoonlijk heb ik deze laatste koers met goed gevoel afgesloten en ben superblij dat ik er bij ben gebleven maar als ploeg hadden we wellicht een top 5 moeten rijden dat had er in moeten zitten. Om een ploegentijdrit goed te volbrengen gaat daar toch een gedegen voorbereiding aan vooraf zodat we allemaal van elkaar weten waar onze goede en minder goede punten liggen. Helaas liep het voor de Rabo Liv ploeg minder goed af met een vreselijke valpartij! Dat is een smet geweest op deze dag! Voor mij breekt er nu een periode van rust aan om daarna weer uitgerust te gaan werken aan de basis voor het nieuwe seizoen! Mijn team Giant Shimano wil ik dan super bedanken voor het mooie seizoen, mijn doelstellingen zijn ruimschoots behaald!!!!

Leave a Reply

Next ArticleNieuwe sponsor in 2015