De tijdrit en wegwedstrijd in de EPZ Omloop van Borsele.

Vrijdag en zaterdag stond voor mij de EPZ Omloop van Borsele op het programma.
Vrijdag avond de tijdrit waarbij Brennauer en van Dijk hier een klasse apart waren. De tijdrit voor mij was een ander verhaal en bracht mij niet naar het gewenste resultaat! Had gehoopt sneller te gaan maar meer dan een 35e plaats zat er niet in! De knop om en zaterdag gestart in de Omloop in de oranje trui als leidster van de Centric Topcompetitie. Een wedstrijd over 137 km met 4 grote ronden en 4 kleine ronden. Al vroeg in de wedstrijd viel het peloton in stukken en waren we al weg met ruim 35 rensters. De kopgroep hield geen stand en alle groepen kwamen weer bij elkaar. De wind speelde ook vandaag een grote rol. Met het ingaan van de laatste kleine plaatselijke ronde rijden we met een kopgroep  van 20 rensters naar de finish, van Liv/Plantur zaten wij er met 3en bij Julia, Riejanne en ik! Op weg naar de finish wordt er diverse keren geprobeerd weg te komen, het is hectisch maar alle aanvallen worden gepareerd. Het ging dus een sprint worden waarbij Guarischi de winst pakte. Ik zat er vlakbij maar het werd voor mij plaats 2. Wij hebben als ploeg goed gewerkt en het maximale eruit gehaald. Ik ben dan ook tevreden met dit resultaat. Ook ben ik nog steeds leidster in de topcompetitie zowel algemeen als in het jongeren klassement! Of ik hierin ook de eindwinst pak zal ik vanaf de zijlijn moeten afwachten. Want in de laatste wedstrijd, de Marianne Vos Classic, zal ik niet starten! Woensdag nog een criterium in Enkhuizen en zondag Yorkshire. Daarna even gas terug om daarna weer op te bouwen in Italie.

Leave a Reply

Next ArticleWomen's Tour de Yorkshire!