Ladies Tour of Norway!

Na Zweden zijn we met de ploeg gelijk doorgereisd naar Noorwegen! Een paar dagen trainen en donderdagavond starten in de proloog om 18.35 uur! De proloog ging over 3,4 kmen legde ik af in 3.54 en was goed voor een 22e plaats! Wellicht hier of daar iets laten liggen maar eigenlijk best tevreden met het resultaat! Ellen pakt de winst en het geel! Vrijdag een wedstrijd over 101 km waarbij voor mijn gevoel alles klopte en ik mij goed voelde en wij met de ploeg hebben geprobeerd het geel binnen de ploeg te houden! Na een fietswissel en kapot achterwiel kwam ik op 3,2 km ten val en uiteindelijk op achterstand binnen! Lichtelijk teleurgesteld over de pech die mij was overkomen! Maar de knop weer snel omgezet en zaterdag een wedstrijd over 140 km waarbij het ook na een zinderende finale, de brug stond open op 5 km voor de finish, konden we Ellen voor de sprint goed afzetten en werd ik zelf 7e! Zondag begonnen we in regenachtig weer aan onze koers over ruim 158 km waarbij we op de 4 lokale ronden elke keer een vernijnige klim kregen en was het veel veel draaien en keren! Met een groep van 22 rijders reden we naar de streep en werd Ellen 2e en ik zelf 5e! Met een derde plaats voor Ellen en de winst in het ploegenklassement hebben wij de Ladies Tour of Norway afgesloten! Nu even een paar dagen gas terug en volgende week staat de volgende etappe koers de Holland Ladies Tour op het programma. Koersen in eigen land, leuk en altijd speciaal!

Leave a Reply

Next ArticleEen goede start in de Boels Ladies Tour!