Nieuws over de afgelopen weken!!!

Het is alweer even geleden dat ik een stukje heb geplaatst op mijn site maar hier dan nu een verslag van wat ik afgelopen weken heb gedaan!
Na een paar dagen rust na de Giro nu de focus op het laatste gedeelte van het seizoen! Ben na Giro in Italie gebleven om daarna weer te beginnen met opbouwen! Na terugkomst in Nederland heb ik daags na de tour in Boxmeer gereden en dat was weer even wennen met dat draaien en keren! Dit seizoen heb ik er nog geen een gereden! Na Boxmeer hebben wij met de ploeg een paar dagen in Sittard gezeten voor een ploegentijdrit training! Pittig in de heuvels getraind maar dat zal tijdens het WK in Noorwegen niet anders zijn! Na thuiskomst was het mijn koffer in orde maken voor het EK in Denemarken! Daarvoor was ik zowel op de tijdrit als op de weg geselecteerd! Woensdags begon het EK voor mij met een tijdrit over 31,5 km! Vol vertrouwen ging ik deze tijdrit in maar dit werd niet de tijdrit waar ik op gehoopt had! Dit was de zwaarste die ik ooit heb gereden met na afloop bleek met een vastgelopen achterwiel en op het einde ook nog lek! Volledig leeggereden kwam ik over de finish en ik maar denken dat mijn lichaam niet meer wilde maar doordat vastgelopen achterwiel heb ik als het ware constant letterlijk met de rem erop gereden! Verdrietig en teleurgesteld met het resultaat maar wel te verklaren dat het dus aan materiaalpech lag en niet aan mijn lichaam! Getroost en gesteund door team NL de knop omgezet en focus op de wegrit! De wind en regen zou hierin weleens een bepalende factor kunnen worden maar we kregen het met oranje niet op de kant! Een paar keer geprobeerd weg te komen zonder resultaat en uiteindelijk plaatste de Deense de beslissende ontsnapping. De samenwerking in de achtervolging in het peloton verliep niet vlekkeloos en bleef de Deense weg en won! Dacht het goede wiel voor de sprint gekozen te hebben maar de deur werd dichtgegooid! Jammer maar het is niet anders. Zondag gestart in het criterium in Zevenbergen ook hier was het constant wegspringen en gaten dichtrijden en in de definitieve ontsnapping net niet aan kunnen sluiten! In het peloton erachter werd er niet overgenomen en waren we gezien! Donderdag vertrek ik voor het Scandinavische avontuur eerst voor de WWT ploegentijdrit in Zweden en daarna de wegwedstrijd. Dan door naar Noorwegen eerst een paar dagen trainen met de ploeg om vervolgens van start te gaan in de WWT Ladies Tour of Norway! Een etappe koers over 4 dagen! Ik hou jullie op de hoogte!

Leave a Reply

Next ArticleTTT in Vargarda Zweden!