Seizoensstart in de Ladies Tour of Qatar!

Eerder dan gepland is dit jaar mijn seizoen begonnen! Zou eigenlijk niet in Qatar starten maar ben i.v.m.

het nog niet fit zijn van een ploeggenootje toch gestart. Afgelopen week is letterlijk voorbij gevlogen! Na aangekomen te zijn in Qatar even de benen losgefietst en zorgen dat ik de1e etappe er goed fris bij zou staan! Waaierrijden daar staat de tour om bekend echter tijdens de eerste etappe was er weinig wind en werd het dus een massasprint dus reden we voor Lucy Garner maar ons plannetje mislukte. Tijdens de 2e etappe was de wind wel degelijk aanwezig en viel het peloton gelijk in stukken en ook ik had het zwaar en kwam in de laatste waaier terecht waar het tempo ook constant hoog was en waarbij ik mezelf denk ik een beetje in het rooie heb gereden en dus op grote achterstand binnenkwam. Voor mij een teleurstellende dag maar toch de knop weer snel om gezet en vol goede moed aan de start op donderdag. Doordat de wind op de kant stond brak het peloton vandaag wederom in stukken toch zat ik er vandaag beter bij en finishte net achter de eerste groep waar gelukkig wel Amy Pieters en Sara Mustonen nog bij zaten. Naarmate de tour vorderde hoe beter ik me ga voelen! De laatste etappe was gelijk met de wind vol op kop dus niets op de kant! Op de plaatselijke ronden werd er flink doorgereden maar niemand kon eigenlijk door dit hoge tempo echt wegkomen en werd het dus weer een massasprint waarbij Amy weer als kortste eindigde! Zie mijn resultaten bij de kalender! Deze week heb ik uiteindelijk met een goed gevoel afgesloten! Heb ontzettend veel geleerd en mijn teamgenoten hebben mij hierbij goed geholpen! Met de vorm zit het wel goed, de basis die ik van de winter heb gelegd is goed en volgende week op het trainingskamp in Spanje doen we er nog een schepje bovenop! Ik hou jullie op de hoogte!!

Leave a Reply

Next ArticleOmloop het Nieuwsblad