Starten met rugnummer 1 in Gent Wevelgem!!

Zondag mocht ik na de winst van vorig jaar in Gent Wevelgem starten met nummer 1.  Dit jaar maakt Gent Wevelgem uit van Womens World Tour. Vanaf de neutralisatie werd er gelijk ingevlogen. Rond 51 km kregen wij de beklimming van de Kemmelberg, ik reed nog snel naar voren en reed als 3e de klim op maar door deze tempoversnelling viel ik iets stil en kwamen een aantal rensters mij voorbij en kwam op het breekpunt te zitten en kon ik niet meer aanhaken bij de groep van 25 rensters die wegreden en uiteindelijk ook wegbleven. Wij kwamen niet meer terug, Chantal Blaak pakte met een mooie solo de winst en was het sprinten om plek 26 in onze groep. Ik won de sprint en vergaarde hier ook weer de punten voor de jongeren trui in de WWT en kwam daarmee weer aan de leiding en mag ik zondag dus in de Ronde van Vlaanderen starten in de blauwe trui! Na Gent Wevelgem zijn wij in Belgie gebleven en hebben wij op maandag het parkoers voor de Ronde van Vlaanderen verkend!

Leave a Reply

Next ArticleDe 100ste Ronde van Vlaanderen!