Terugkijken op een goede Giro Rosa!

Met een 25e plaats afsluiten in het algemeen klassement van de Giro Rosa kan ik alleen maar tevreden zijn. Na de mindere periode met het niet uitrijden van de Strade Bianchi, het NK en la Course ging de knop uiteindelijk toch om! Na la Course ben ik naar mijn vertrouwde stek aan het Gardameer afgereisd en heb daar goede trainingsblokken afgewerkt en begon me eindelijk weer wielrenner te voelen! Dus kon ik met vertrouwen aan de Giro Rosa beginnen. We begonnen met de ploegentijdrit, waar wij een verdienstelijke 5e plaats behaalden! Helaas werd ik in de 2e etappe achtervolgd door pech in de finale, reed lek op de gravelstrook en moest 2 km op een lekke band rijden voordat ik kon wisselen. Door de achterstand qua tijd die ik hier opliep was het klassement voor mij gedaan. In deze 9daagse etappe koers kon natuurlijk nog van alles gebeuren maar nu was het vooral ook zaak om ploeggenoot Liane voorin het klassement te houden maar in de etappe naar Maddoloni kon ik toch nog naar een 10e plaats sprinten! Maar mooier nog was de selectie voor het WK wielrennen die ik door een goeie giro te rijden heb verdiend. Op naar mijn 2e WK bij de elite waar ik hoop een goede waarde voor het NL team te zijn.

Leave a Reply

Next ArticleAangekomen in Imola!