Weekend van de criteriums!

Afgelopen weekend heb ik criteriums gereden. Op zaterdag ben ik gestart in het criterium van Rotterdam. Weer even wennen maar ik had mijn draai snel gevonden.Riejanne Markus reed weg uit de groep en toen zijn Anna van der Breggen en ik er naar toe gereden. We werkte goed samen en bouwde een mooie voorsprong op! Eerst nog met 2 achtervolgers op de hielen maar die bleven op een gaatje hangen maar kwamen niet dichterbij! Toen zag Anna haar kans en reed 10 ronden voor het einde weg bij ons! We hebben geprobeerd het gaatje te dichten en kwamen ook weer heel dichtbij maar Anna reed een straf tempo door en pakte de winst waarna ik het sprintje van Riejanne won en was er voor mij toch een mooie 2e plaats!!!!! Zondag naar Valkenswaard  waar er vanaf de start gelijk werd weggereden en toen ben ik er achteraan gesprongen met nog 3 anderen in mijn wiel. Voorop lag er in ieder geval een van Boels en met mij waren er 2 van Wiggle en een van Boels mee gesprongen. Uiteindelijk moest ik het gat dichtrijden en hield Boels de benen stil om er daarna gelijk overheen te gaan toen we er bijna waren. Ik kon daar niet meer op reageren en moest de 5 uiteindelijk laten gaan en heb toen denk ik zo’n 35 km alleen tussen de kopgroep en het peloton gereden. Het was dus een pittige “training” maar eindigde uiteindelijk wel op de 6e plaats. Heel veel geleerd in dit criterium maar wel tevreden over dit weekend en nu voorbereiden op de ronde van Gelderland van a.s. zondag!

Leave a Reply

Next ArticleMijn nieuwe tijdritfiets!!!!