Winst in Gent-Wevelgem!

Wat een dag wat een koers. Slechter weer kon het volgens mij niet zijn. Regen en windkracht 6-7! Al vroeg, na ongeveer 5 km, was
er al een enorme valpartij waar 3 ploeggenootjes ook bij betrokken waren en waarbij Claudia

het grootste slachtoffer was en moest worden afgevoerd naar het ziekenhuis. Naar omstandigheden gaat het nu gelukkig goed met haar. Op weg naar de Kemmelberg was het peloton dus al in meerdere stukken gebroken maar ik kon gelukkig goed vooraan aan de klim beginnen. Hierna volgde de Monteberg en ontstond er een kopgroep van 19 rensters ook ik zat hierbij en al snel liep de voorsprong op! Na de 2e beklimmingen van de Kemmelberg en Monteberg werd er ook uit deze groep weer weggesprongen en ontstond er een kopgroep van 5 en was Amy namens ons team erbij! Amy kwam wederom ten val en kwam in weer in ons achtervolgende groepje terecht! Samen zijn we weer gaan rijden en konden met nog 2 rensters aansluiten bij de kopgroep die nu dus uit 9 rijders bestond. Een paar pogingen om hieruit te ontsnappen liepen op niets uit ook mijn ontsnapping hield geen stand en werd ik dus teruggepakt met nog ruim 3 km te gaan probeerde ik het weer en kreeg ik een gaatje maar wel 2 achtervolgsters die het gaatje niet konden dichten en ik dus solo aankwam op de meet in Wevelgem! Wat gaaf om dit hier in het wielermekka mee te maken! Dit smaakt naar meer! Well done girls from LIV-Plantur!!

Leave a Reply

Next ArticleDottignies en De Ronde van Vlaanderen!